Bevezető gondolatok

Ha már az asztrológia úgyis annyira beszivárgott a mindennapjaimba, az jutott eszembe elmesélem  az élményeimet. Talán néhol kusza lesz, de megpróbálom érhetően átadni a gondolataimat.

Nem vagyok profi asztrológus, még tanulni sem tanultam sehol, leginkább csak itthon könyvekből, így ne is várja tőlem senki, hogy majd profi elemzéseket fogok lenyomni. Egyszerűen csak arról van szó, hogy ez az egész egyfajta életformává vált számomra és néha égek a vágytól, hogy a tapasztalataimat megosszam másokkal – és itt a bökkenő, ugyanis az átlag embereknek fogalmuk sincsen, hogy miről hadoválok amikor olyanokat mondok, hogy “a Szaturnusz basztatja az Aszcendensemet.”

Rólam…

Ami a koromat illeti… nos még nem éltem meg az első Szaturnusz visszatérésemet 😀 Húszas éveit taposó fiatal nő vagyok. És hogy lehet, hogy fiatal korom ellenére ez az egész izé máris egyfajta életforma? …. Hát a szüleimnek is ketté állt a füle, amikor 15 évesen bejelentettem, hogy asztrológus leszek. Bár  nem lettem az, mégis elindított egy úton, persze szó mi szó, nem a karrieremet irányozta be. (Bár sose lehet tudni, hogy mit hoz a sors, szóval talán helyesebb úgy mondani, hogy még nem lettem az.)

Első lépések…

Az első ilyen témájú könyvemet kb. 15 évesen vettem, és ha azt mondom, hogy nagyon izgalmas volt az osztályban összevetni, hogy ki kivel illik össze, egyből rájöhet mindenki, hogy nem épp egy szakmai alapműről van szó. 😀 Kellemes kis ki-kivel-hogy típusú “népbolodító” könyvecske volt. Mégis elkezdett mélyebben érdekelni a téma, így szép sorjában vásárolgattam az egyre komolyabb műveket.

A Blogról…

Ha az előbb bárki is megijedt volna, nem arról lesz itt szó, hogy én Halak vagyok és tegnap találkoztam egy Kossal és hogyan jövünk ki egymással. Nem is az aktuális hatásokról, minthogy most “együtt áll az Uranusz a Merkúrral, jajj most mi lesz”. Sőt heti/havi/évezredes előrejelzéseket sem fogtok tőlem hallani. Félreértések elkerülése végett: nem arról van szó, hogy ezekkel bármi baj lenne, csak nekem mások az indíttatásaim; és különben sem értek annyira hozzá. 😛

Évek óta foglalkozok az asztrológiával hobbi szinten, így leginkább a tapasztalataimat és élményeimet szeretném a blog keretein belül megosztani – reménykedve, hogy talán mások is érdekes, esetleg hasznos olvasmánynak fogják tartani (abba pedig már tényleg csak halkan reménykedek, hogy netalántán még segíthet is másoknak :$ ).

U.I.     Egy gondolat erejéig visszatérve a koromra. 😀 Senkinek semmijébe nem szeretnék beletiporni, csak én még nem találkoztam olyannal, aki tizenévesen már efemerida táblázatokat bogarászott, meg horoszkópokat rajzolgatott volna. Így valahogy nekem alapérzésemmé vált, hogy aki asztrológus az idősebb is nálam – bocsi, de ígérem nyitott leszek az ellenkezőjére is ;D


Érdekelnek a bohém boszorkányosságok? Kukkants be a Fekete Macsek Boszi Shopba, hátha találsz kedvedre való bűbájos apróságot!

6 Comments on “Bevezető gondolatok”

 1. Szia,… ez tetszik!…. én kb 3 és fél éves korom óta “érzékeltem”, hogy egy született yogi vagyok!!… egyszerüen ezt hoztam magammal!…. aztán kb 10 éves koromtól kezdve észre vettem, hogy nagyon jó “hallgatója” …vagy mondjuk “lelki szemetesládája” lettem az oszt.társaimnak.. és el is fogadtam e szitut, és segitettem is, ha tudtam… később yogát is és pszichológiát is tanultam… aztán 20 éves korom körül meg az asztrológia kezdett érdekelni.. és elindultam ezen az uton is (vagy ezek sznt mentem tovább rajta.?…::-)) ugyanúgy ahogy te is, autodidakta módon mindent elolvastam, megtanultam a témában… aztán tanfolyamokat is kijártam… szóval csak azt tom mondani: gratulálok!! igy tovább!! Neked itt van dolgod!! (ezen a területen!!) Tetszik hogy mersz “más” lenni (én is mertem, csak nekem még több akadályom volt, amiket át kellett törnöm… -én már nem 20 éves vagyok..::-))) Ha megengeded, ajánlom az oldaladat az ismerőseimnek is!! További sok sikert az utadon!!..üdv. Csilla

  1. Kedves Csilla!
   Örülök, hogy tetszik a blog:)))))
   Hát vannak dolgok amiket muszáj csinálni, nem lehet kikerülni. Ahogy te is mondtad jobb elfogadni. 🙂
   Én ezt a merek más lenni dolgot inkább úgy mondanám, hogy merek önmagam lenni – így sokkal helyesebb, a másságunk elfogadása lényegében önmagunk felvállalása (Oroszlán-Vízöntő tengely-> a kettő együtt adja ki a teljes képet;)
   Az ajánlást nagyon megköszönném:)))
   Köszönöm szépen a jókívánságokat, hasonlókat kívánok neked is! 🙂
   Üdv: Luci

 2. Szia!
  Én is 15 évesen kezdtem érdeklődni az asztrológia iránt igazán! 😀
  Azóta 5 év telt el, van egy csomó ilyen témájú könyvem, van programom is, csak nem tudom annyira összerakni az összefüggéseket…
  Jó, hogy rátaláltam a blogodra, tudok tanulni belőle. 🙂
  Minden jót!
  Nóri

 3. Szia, csak azt szeretném írni, hogy le a kalappal előtted, amiért elindítottál egy ilyen témájú blogot, mint “nem profi asztrológus”. Az ilyesmihez, bár engem is régóta érdekel a téma, bizony beszari lennék. Nekem az első Szaturnusz visszatérésem hozta meg, hogy komolyan ezzel szeretnék foglalkozni, egyáltalán, hogy bármivel komolyabban foglalkozzak, de 10. házas Szaturnusszal későn érő típus vagyok. Kíváncsi vagyok, azóta milyen elhatározásra jutottál ebben a kérdésben, úgyhogy végigolvasom a blogodat, nagyon tetszik, örülök, hogy megtaláltam.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük