Lány a Ködben – Neptun tranzit a Vénuszon

A Vénuszon tranzitáló Neptunusz

Hát akkor vágjunk is bele. 🙂 Elsőként a Vénuszomat érintő Neptunuszról  fogok mesélni. Vegyük is át az ide vonatkozó kulcsszavakat a két bolygóról és a legfontosabb dolgokat a tranzitról.

Asztrológiai kulcsszavak:

Vénusz:  szerelem, szépség, művészi hajlam, nőiség
Neptunusz: képzelet, álmok, illúziók,  fantázia, művészetek, zene, köd, elrejtés/rejtőzködés
A tranzitról: Vénusz együttállása a Neptunusszal a VII. házban

Nem mondanám határozottan, hogy a Neptunusz tranzitját a Vénuszomon különösebben jól éltem meg. Legalább is így utólag nem így értékelem.  Összességében elég bizonytalan időszak volt, persze ezen ki csodálkozik, ha a Neptunuszról van szó. 🙂

1. Plátói románc

A Neptun és a Vénusz kapcsolatáról elsőre talán a költőien romantikus szerelem jut eszembe. Hát  szerelem (Vénusz) az volt csak a romantikusnál sokkal Neptunibb: volt egy plátói szerelmem (na ugye, hogy ez sokkal Neptunibb  :D).  És csak hogy fokozzuk a Neptunuszi érzületet: teljesen el voltam veszve, a sráccal kapcsolatban szinte teljesen elvesztettem a kapcsolatot a valósággal.

Akkor talán kezdjük alapszituációval:  Az illető hímnemű nem az ismerősöm, sosem volt az; tehát konkrét kapcsolat nem volt közöttünk. Én mégis teljesen abban a hitben éltem, hogy tényleg kialakulhat valami – egészen konkrétan nagy szerelem – miközben a megismerkedéstől is igen távol álltunk.
Szeretném hozzátenni, hogy ez nem ilyen tini-vagyok-még-belefér dolog volt. Csak gondoltam tisztázom ezt, mert úgy vélem tizenévesként még beleférhet egy ilyen, de én akkor már túl voltam azon az időszakon, ezért is tulajdonítok jelentőséget annak, hogy ennyire elvesztettem a realitásérzékemet. Igazából erről nehéz beszélni, nem igazán találom a szavakat. De hogyan is lehetne megfogalmazni egy ennyire neptuni élményt? :$

Szóval a fantáziavilágom belefolyt a realitásba, bizonyos szituációkban szinte nem is tudtam különbséget tenni a kettő között (különösen az említett sráccal kapcsolatban). És nem csak nehezen tudtam különbséget tenni, tisztában sem voltam vele, hogy nem tudok. Valóságosnak gondoltam a valótlant.

2. Lány a ködben

Miközben én teljesen el voltam veszve a nem létező szerelem hálójában, közben a férfiak számára szinte láthatatlan voltam. Érzékelték, hogy ott vagyok mint élőlény, de hogy nő vagyok… az valahogy senkinek nem tűnt fel. A tranzit ideje alatt férfi/fiú még a kezemet se fogta meg, senki (komolyan! 😀 ). Egy ismerősöm, akit később ismertem meg nagyon találóan fogalmazta meg:  “Így már rémlik, hogy én láttalak, csak akkor valahogy nem tűntél fel.”
Kicsit asztrológiásítva ez így hangzik: A Neptuni köd beburkolta  a Vénuszomat, így téve láthatatlanná a nőiségemet. (Minek is szaporítottam a szót, ha ezt egy mondattal is el lehet mondani. :D)

3. Láthatatlan társaság

Mindez valamennyire elszigeteltté is tett. Társasági életem – Vénusz a hetedik házban -> fontosak a kapcsolatok –  hát volt is meg nem is. Nagyrészt ugyanazzal a néhány emberrel találkoztam, és bár eljártunk szórakozni, az ismerkedés valahogy kimaradt a dologból… Mondjuk láthatatlanként nehéz. 😛 Eltűntek az életemből a könnyed társasági kapcsolatok, és mindaz ami talán a leginkább jellemzi a Vízöntő Vénuszom: a legkülönfélébb barátok.  A kedves kis Vénuszom így emlékszik vissza: “Hát mi az már, hogy csak néhány barátom van, nem vagyok én Bak, hogy egyedül legyek…”

4. Ködös költészet

Azért kellemesebb formában is hatottak rám a Neptunusz energiái. 🙂
Nagyon sokat írtam akkoriban, főleg verseket.  A Vénusz művészet/költészet analógiáját tekintve ez nem is annyira meglepő; főleg, hogy a Neptunusz is köthető a művészetekhez. Bármiről tudtam verset írni, akár a szomszéd zoknijáról is, és persze a nagyon szerelmes versekből sem volt hiány. 😉  Néhány versem igazán Neptuni volt (vagy hát én annak vélem), mert leginkább érzésekkel,  képekkel fogalmaztam meg konkrét eseményeket. Ettől persze nehezebben érthetőek, néhol ködösek (Neptunusz) is voltak. Nagyon könnyen jöttek a rímek akkoriban, a végre már bármilyen körülmények között frankón tudtam rímekben beszélni. 😀
Ezt a részét a dolognak nagyon élveztem, de hogy őszinte legyek, bár az írás megmaradt, verset viszont azóta se írtam, és a rímek se mennek már annyira. 🙂

Megjegyzés: A bejegyzés csak a Vénuszomat érintő tranzitra vonatkozik, a Neptunusz teljes VII. házas tartózkodására nem!


Érdekelnek a bohém boszorkányosságok? Kukkants be a Fekete Macsek Boszi Shopba, hátha találsz kedvedre való bűbájos apróságot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük