Fortuna meg az a bőségszaru, avagy a Jupiter tranzitjai

A blogon azon belül, hogy a tapasztalataimat kívántam megosztani; elsősorban az általam megélt tranzitokról szerettem volna írni (illetve hogyan éltem meg egy-egy tranzitomat). De ahogy a jegyzeteimet készítettem a különböző bejegyzésekhez, egyre több általános megjegyzést tettem, néhol pedig ebbe az irányba jobban el is kalandoztam. Így aztán felmerült bennem, hogy esetleg általánosságban is írhatnék a tranzitokról…

Aztán gyorsan el is hessegettem a gondolatot, próbáltam az eredeti koncepcióra fókuszálni, de valahogy mégis befészkelődött a fejembe az ötlet, így aztán egy kompromisszumos megoldással arra jutottam, hogy ezeket a gondolataimat is megosztom.

Ugyanakkor szeretném felhívni mindenkinek a figyelmét arra is, hogy ezek csak egy, a témában elmerülő leányzó gondolatai, amelyek saját röpke életének tapasztalatain alapulnak, nem pedig egy évek óta ezzel komolyan foglalkozó, mondjuk úgy szakemberé, aki hosszú évek vagy évtizedek óta tanulmányozza az “égi jeleket”.

Jupiteri hatások

Mostanában elég sok jupiteri hatás ért, így talán nem is meglepő, hogy elsőként a Jupiterről fogok írni. Előre is elnézést mindenkitől, akinek néhol nem fog tetszeni az, amiről most írni fogok, de úgy vélem hasznos lehet elgondolkodni rajta. 😉

A Jupiter a Nagy Szerencse?

A Jupiter adhatja életünk nagy ajándékait, hozza el a szerencsénket. Sokszor, ha azt látjuk, hogy a Jupiter érzékeny ponthoz közelít, nagy izgalomba jövünk és várjuk, hogy végre jóra forduljanak a dolgaink. Aztán eljön a szóban forgó nap vagy hét és úgy múlik el, hogy közben mégsem fordult váratlanul jóra a sorsunk…

Ilyenkor a nagy izgalom után csak ülünk, nézünk ki a fejünkből és nem értünk semmit, aztán meg elkezdünk gondolkodni…  Jobb esetben arról, hogy vajon mennyire fontosak a Jupiter tranzitjai. Rosszabban meg arról, hogy vajon az asztrológia mégis hülyeség-e, vagy most akkor mi van…

Ha a tranzitokról van szó én a Jupiternél húzom meg a határt – és a Jupiter igazából ide is-oda is tartozik. Mivel ahhoz elég lassú, hogy a lassú mozgású bolygókhoz tartozzon, közülük mégis ő a leggyorsabb. Ha a lassú bolygók tranzitjairól van szó, akkor a Jupitert is hozzájuk szoktuk sorolni,  sokszor mégis inkább a gyorsabb bolygókra emlékeztet a viselkedése, illetve a hatása.

De bárhogy is legyen, hajlamosak vagyunk elsiklani a Jupiter ténykedései fölött, és a Jupiteri szerencse sokszor azért nem “jön”, mert egyszerűen elsétálunk mellette. A fenti “bámulok-ki-a-fejemből” kérdések tekintetében pedig itt van a kutya elásva… mert sokszor azért gondoljuk úgy, hogy nem történt semmi, mert egészen egyszerűen nem vettük észre, nem éltünk a kínálkozó lehetőséggel. Nem gondoltuk, hogy na ez volt AZ.

Észreveszed a bőségszaru nyílását?

A Jupiter ad – és igen, ő mindig ad – de az, hogy elfogadjuk-e az ajándékát, na az már rajtunk áll. Szóval úgy tapasztaltam, igazából leginkább lehetőséget ad, csak hát hajlamosak vagyunk vakon elsétálni mellettük. Néha talán még a legnagyobb szerencsénk mellett is.

A Jupiter sokszor érdemeink alapján is jutalmazhat (a Jupiter különösen “érzékeny” a jóra-rosszra, a jogosságra), tehát várhatjuk a nagy szerencsét, ha nem teszünk érte semmit (pl. hiába imádkozol, hogy nyerj a lottón, de ha sosem töltesz ki egy szelvényt se, akkor hiába). Viszont, aki tett is érte és kiérdemelte, annak egy kis extra szerencse is jut. 😉

Példa: Amikor a Jupiter érintette a VII. házam urát ott állt előttem egy fiú, aki úgy tudott volna engem szeretni, mint senki más. Valahogy mindig belém látott, kitalálta, hogy mire van szükségem, iszonyú sok mindent megtett értem (na nesze neked Jupiteri bőség 😀 ). Tehát összességében egy nagyon is jó kapcsolatra (VII. ház) lett volna lehetőségem. A múlt idő használatából ki lehet találni, hogy a lehetőséggel nem éltem. (Nem szerettem őt, így nem is értékeltem a lehetőséget.) Végeredményben mondhatjuk, hogy a Jupiter tranzit alatt nem történt semmi – de ez az én döntésem volt, én döntöttem úgy, hogy nem akarok élni a lehetőséggel.

Kettes példa: Amikor a Jupiter a születési uralkodómon lépdelt át összejöttem valakivel, és a mai napig úgy vélem, hogy ez életem egyik legjobb döntése volt, annak ellenére, hogy érzelmileg kezdetben eléggé elzárkóztam (olyannyira, hogy először bele se akartam menni a dologba). Még ha érzelmileg nem is a legmélyebb kapcsolatom volt, de akkor pontosan azt kaptam, amire szükségem volt – és ez egy nagyon jó dolog! 🙂 (Főleg a párkapcsolatok terén lehet nagy probléma az, hogy nem arra vágyunk amire valójában szükségünk lenne!)

A Jupiter vizsgája

A Jupiter trükkje az, hogy nem feltétlenül látod meg, hogy mekkora lehetőséggel találkoztál. Kicsit olyan ez, mint a négylevelű lóhere keresése; nem árt nyitott szemmel járni, mert ott bujkál ő is a többi lóhere között. Ki se tűnik a többi közül, ugyanúgy, ahogy a Jupiter adománya is elsőre olyannak tűnhet, mint bármelyik másik. Keresni is kell, mert ha nem keresed, biztos, hogy meg sem találod; de ha kinyitod a szemed és odafigyelsz, akkor nem fogsz átsiklani felette, és észre fogod venni. 🙂

Innentől pedig már rajtad áll… Ha elfogadod a Jupiter ajándékát, akkor később úgy fogsz visszagondolni, hogy mekkora szerencséd volt. Ha nem fogadod el, akkor talán nem is fogsz semmi különösre emlékezni. A  Jupiter leckéjének tekinthetjük azt, hogy tanuljuk meg értékelni azt amink van, amit kapunk; érjük be kevesebbel , és értékeljük a kevesebbet is – mert utólag sokszor derül ki, hogy a kevesebb valójában sokkal több.

Persze az élethez hozzá tartozik, hogy vannak olyan ehetőségek, amelyek bármennyire is szerencsések, nem kívánunk velük élni. De ettől még nem árt észben tartani: attól, hogy nekünk nem kellett, a szerencse még ránk talált és mindig is ránk fog – reklamációnak helye nincs! Ha valaki úgy érzi, hogy neki semmi nem jön össze és szar ez az egész világ – hát azt kell, hogy mondjam, ott a hiba benne van és nem a világban.

Miért is? Mert a Jupiter viszonylagos gyors mozgása miatt elég gyakran kerül a horoszkóp egy-egy érzékeny pontjára, ami azt is jelenti, hogy elég sokszor kapunk jupiteri lehetőségeket – érdemes lehet elgondolkodni, hogy valójában milyen sokszor sétálunk el a szerencsénk mellett…

***

Remélem sikerült pár értékes gondolatot magatokkal vinnetek. Ha bármit hozzátennétek, kérdeznétek, esetleg vitatkoznátok, írjatok kommentet bátran.


Érdekelnek a bohém boszorkányosságok? Kukkants be a Fekete Macsek Boszi Shopba, hátha találsz kedvedre való bűbájos apróságot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük