Kuszán úszó gondolatok, avagy a retrográd Merkúr

Retrográd Merkúr a Halakban

Általánosságban kevés szót ejtünk a gyorsan mozgó bolygók tranzitjairól, most a Merkúr kapcsán mégis ez került napirendre. Persze nem véletlen, hogy nem sokat foglalkozunk velük, nem szokásuk nagy és jelentős dolgokat jelezni, és a hatásuk sem tart sokáig. Egyéni szinten egy Mars tranzit mondjuk okozhat egy “semmiből jött” magas lázzal járó betegséget, a Vénusz romantikus hangulatot hozhat – de ezeknek a hatása legfeljebb egy-két napig tart.

Néha azonban mégis elhúzódik ez az átmeneti hatás. Ez akkor fordulhat elő, ha haladása során retrográd mozgásra vált, vagyis a Földről nézve úgy látszik, mintha visszafelé haladna az adott bolygó. Persze itt sem kell nagy távlatokban gondolkodni és a hatás sem nagy jelentőségű. Általában néhány hétről vagy  hónapról van szó.

Kulcsszavak:
Merkúr: gondolatok, írás, logika, kommunikáció
Halak: víz, szétfolyó, egybeolvadó, fantázia, illúzió

Megakadó merkúri gondolatfolyam…

Szóval már elég régen tervezem az új bejegyzéseket itt a blogon, és dolgozok is velük rendesen, csak valahogy nagyon nem megy az írás (Merkúr analógia). A gondolataim csaponganak, nem tudom őket rendesen összefogni, és egyértelműen megfogalmazni. Mielőtt megfoghatnám őket kiúsznak a látókörömből, kicsusszannak a kezeimből. Elkezdek dolgozni egy bejegyzésen és közbe eszembe jut ez meg az egy másikhoz, vagy hogy egy-két gondolat egy másik témához jobban illik; és akkor foglalkozok egy másikkal. A vége persze az, hogy elhatalmasodik a káosz, meg az egymáson keresztül úszó gondolatfoszlányok, öt dolgot írok egyszerre és fogalmam sincs, hogy hol vagyok.

Halakban (vissza)járó Merkúr

De vissza a kedvenc szimbólumrendszerünkhöz! A Merkúr, vagyis a gondolatainkat jelképező bolygó most a Halakban jár. Ez a bolygó itt nem nagyon érzi jól magát, ráadásul retrográd is, ami tovább ront a helyzeten. A Halakban lévő Merkúr zavaros, kusza, érzelmekkel és sokszor illúziókkal, fantáziával telített gondolatokat jelez.

Nekem a Halak Merkúrról mindig a sellők jutnak eszembe, ha léteznének, vajon hogyan kommunikálnának. A kommunikáció közege a levegő (elemek szerinti besorolásban is). A víz alatt pedig az általunk megszokott formában nem létezik levegő, és még ha mondunk is valamit csak értelmetlen buborékok buknak ki a szánkon. Ebből adódik, hogy talán a leginkább vizes jegyben, a Halakban, a Merkúr nem tud a megszokott módon működni. Teli van minden mással (vízzel, vagyis a víz elemhez köthető dolgokkal).

Így, hogy most egy időre magam is kapcsolatba kerültem a Halak Merkúrral a saját gondolataim is nagyon zavarosak lettek, ide-oda úszkált a fejemben minden. A belső íróm össze-szedetlensége azóta áll fenn, hogy a Merkúr retrográd mozgása során belépett a Halakba. (Nem sokkal a retrográd időszak kezdete előtt elhagyta a Halak jegyét és átlépett a Kosba, de az irányváltás után ismét a Halakba hátrált vissza.) Mióta retrográdba váltott, azóta érzem, hogy kevésbé megy jól a fogalmazás. Ám, különösen a Halakban tántorgás óta vagyok képtelen rendesen összpontosítani az írásra, egyszerűen szétfolyok…

A legjobb az egészben, hogy mostanáig fel sem tűnt az összefüggés, és nem értettem, mi van velem. Az időzítés pedig azért érdekes, mert erre pont akkor jöttem rá, amikor közeledett a retrográdból direkt irányba váltás.  Remélem ez már jelzi, hogy lassan kikeveredek a hatása alól és újra képes leszek összeszedetten írni. 🙂

***

Remélem a bejegyzés nem lett nagyon kusza, és a Halak Merkúr ellenére is érthető. Ha mégsem akkor vessétek be a Halak Merkúr módszerét és hagyatkozzatok az intuíciótokra, próbáljátok átérezni, hátha úgy közelebb kerültök a lényeghez. 😉


Érdekelnek a bohém boszorkányosságok? Kukkants be a Fekete Macsek Boszi Shopba, hátha találsz kedvedre való bűbájos apróságot!

2 Comments on “Kuszán úszó gondolatok, avagy a retrográd Merkúr”

  1. Szia Little Lion!
    én csak most keveredtem ide olvasgattam a bejegyzéseidet – engem is érdekel az Asztrológia – és minden gondolat e témában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük