Megkövesedett Elme – Szaturnusz érinti a Merkúrt

Tranzit Szaturnusz trigonja a radix Merkúrhoz

Szerencsére csak egyszer érintette a Szaturnusz a Merkúromat, de a hatás egy jó háromnegyed éven keresztül érezhető volt. Nem volt egy túl kellemes időszak számomra, de akkor nézzük részletesebben is. 🙂

A tranzit szerplőiről

Tehát van egy Vízöntő Merkúrom: könnyen tanul, nagyjából jól tudja kifejezni magát. Még ha néha ezt kissé különc módon is teszi (de hát ne várjuk egy Vízöntőtől, hogy úgy viselkedjen, mint mások :P). Különösebben nem esik nehezére végigpofázni órákat, voltaképpen akárkivel akármiről (tök lazán el tudok dumálgatni vadidegenekkel is – anyukám ennek biztosan nagyon örül 😀 ).

Szóval összességében egy egészen jól működő Merkúrról van szó. És jól is érezte magát a bőrében egészen addig, amíg nem jött a Szaturnusz… A Szaturnuszt gondolom nem kell nagyon bemutatni. Mindenki elég jól ismeri a nagy és szigorú, kemény és megtagadó, korlátokat állító kőszívű bolygónkat. Na akkor lássuk, hogy mit eszközöltek ezek ketten… 😉

Szellemi szint

A Szaturnusz jóvoltából nehézségeim adódtak az intellektuális képességeimmel, általánosságban nem volt túl jó kondiban az eszem (Merkúr). Ez alatt az időszak alatt végig úgy éreztem, mintha egy nagy, sötét és kemény fal lett volna a fejemben (számomra ez a legjellemzőbb kép erre a tranzitra), amin semmi nem jut keresztül – se ki, se be, semmi. Lényegében a Szaturnusz (merevség, keménység) a könnyed levegős Merkúromat szinte kézzelfoghatóan megkövesítette. (Ha ilyen érzés Bak Merkúrral élni, akkor nem csodálom, hogy sokszor nem tudják tartani velem a lépést. 😀 )

Főleg a tanulás ment nagyon nehezen: háromszor annyit tanultam, mint amúgy szokásom volt (Szaturnusz – szorgalom, kemény munka), mégis feleannyira sem tudtam teljesítettem (Szaturnuszi gátak, megtagadás, nehézségek). Egyszerűbb dolgokat is nagyon nehezen tudtam megjegyezni – hát még tömény tételeket.

Általánosságban is feledékeny voltam, olyan volt mintha az említett fal minden bejövő információt megállított volna – az agyam kővé (Szaturnusz) változott és nem tudta befogadni a levegőt (információt). 🙂

Alapból szerencsésnek mondhatom magam abból a szempontból, hogy az apró kis szerencse gyakran mellém áll. Például vizsgán olyan tételt húzok, amit jól tudok, olyan kérdést kapok, amit pont előtte néztem át vagy csak szimplán jól tippelek stb. Na a Szaturnusz távol tartotta a kedvező fordulatokat, sőt rendszeresen olyan témát kaptam a vizsgák és számonkérések során, amivel a felkészülés alatt a legtöbbet szenvedtem. Sokszor még egy nyamvadt kettesért is vért izzadtam.

Fizikai szint

Ez alatt az időszak alatt fizikailag is nehéznek éreztem a fejem. De nem csak nehéz volt, mintha szűk is lett volna és nem lett volna benne elég hely. Szóval keménynek, szorosnak és nehéznek éreztem. Komolyan néha mintha még fizikailag is szorított volna.

Ha tovább lépünk a fizikai szintről, akkor elmondható rólam, hogy hajlamos vagyok túl sokat gondolkodni, és kicsit túlpörgetni magam ilyen téren. Na, a Szaturnusz ebből jócskán visszavett, sőt sokszor meg is gátolt ebben: hamar lefáradtam szellemileg, és kénytelen voltam sokkal több olyan tevékenységet űzni, amely egy kicsit kikapcsolta az agyam. (Például a sorozat- vagy filmnézés tökéletes volt erre, mert csak néznem kellett ki a fejemből, az ment. 😀 )

Összegzés

Miután lecsengett a Szaturnusz tranzitja igazán nagyra értékeltem, hogy könnyű a fejem és újra képes vagyok gondolkodni. Ami a következményeket illeti, egyrészt szorgalmasabb lettem, másrészt jócskán megtanított ez a tranzit arra, hogy ne gondoljam magam másoknál okosabbnak, de ugyanakkor azt is, hogy ne is becsüljem le magamat. Összességében úgy érzem, hogy most reálisabban (Szaturnusz) értékelem a Merkúrom adta vonásaimat. 🙂


Érdekelnek a bohém boszorkányosságok? Kukkants be a Fekete Macsek Boszi Shopba, hátha találsz kedvedre való bűbájos apróságot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük