Költői Ébredés – Tranzit Jupiter és Merkúr

A Jupiter ébresztette fel a bennem élő írót a fásultságból. Az ajándék ezúttal az ihlet volt, és nem lehetek ezért elég hálás. 🙂 Amikor a Jupiter kvadráttal érintette a radix Merkúromat megismerkedtem egy sráccal, aki egyből nagy benyomást tett rám. Gondolom mások erre mondják, hogy szerelem első látásra, de az én óvatos Szűz Holdam nem hisz az ilyesmiben. ;D

Aztán, ahogy jött úgy ment is az illető, maga után hagyva erősen megtépázott szívemet – ez akkor történt, amikor retrográd mozgása során érintette a Jupiter a Merkúrom. Miközben ő fehér lován ellovagolt a lenyugvó Nap utolsó sugaraiba… Akarom mondani csinos kis kocsijával elhajtott a piros lámpán túlra… Olyasmit kaptam tőle, ami nagyobb kincs, mint ezernyi édes csók: ihletet.

Avagy óda a tranzit Jupiter kvadrátjáról a Merkúromhoz

A Merkúr az elme bolygója, ura az írott és kiejtett, kimondott és kimondatlan szavaknak, gondolatoknak. (A Merkúr általában jelentős szerepet tölt be az írók képletében.) A Jupiter fő vonása a nagyság, fő elve pedig a kiterjedés; energiája lehetővé teszi számunkra határaink és tudatunk kiterjesztését.

Fontos megjegyezni, hogy ez a tranzit nem sokkal az után kezdődött, hogy a Merkúrom kikerült a Szaturnusz hatása alól. A Szaturnusz fogságában töltött hónapok után a Jupiter nem csak kiszabadította a Merkúrt, hanem elindította a kiterjedés, kiteljesedés útján is.

Megjegyzés: A Merkúromat érintő Szaturnuszról a Megkövesedett elme, a Jupiter tranzitjairól általánosságban pedig a Fortuna meg az a bőségszaru című bejegyzésben olvashatsz.

Na de vissza a történetünkhöz. 🙂 A szakítás után mindennél jobban igyekeztem szabadulni a fájdalomtól, és úgy tűnt, ezernyi átbeszélgetett barátnős óra sem elegendő. Ekkor kezdtem írni, eleinte azért, hogy a fájdalmamat ily módon adjam ki magamból.

Naplózott kezdetektől a blogolásig

Elsőként napló írásba kezdtem és csak úgy dőltek belőlem a szavak. Órákat töltöttem tollal a kezemben. Jupiter analógia a bőség és a túlzás is. Esetünkben a naplómat töltöttem meg bőséges gondolatokkal, és néha az ezzel való elfoglaltságot túlzásba is vittem ugyan, de hát muszáj volt. 🙂

Később ismét novellaírásba kezdtem, de valahogy nem találtam meg benne az utam (Jupiter – útkeresés). Végül egy olyan irányba kezdtem haladni, amit a legtesthezállóbbnak éreztem magamhoz és amiben a leginkább ki tudtam teljesedni: ekkor kezdtem asztrológiáról írni.

Az életünk könnyedebb oldalához köthető a Jupiter, és bár a kvadrát egy feszült fényszög, így ez az útkeresés egy kicsit rögösebb, kevésbé egyértelmű, de kedvező kimenetelű volt számomra. Végül amikor a Jupiter harmadjára érintette a Merkúromat – ugyan még csak furcsa jegyzetek formájában –  már megvoltak a blog alapjai. 😉

Egy kis update:

A kvadrát feszültségével ugyan kikényszerítette ezt az utat a Jupiter, hiszen az elején szinte kényszeresen, muszáj volt írnom, ahhoz, hogy jobban legyek. De ezáltal egy olyan oldalamat bontakoztatta ki, amiért nem lehetek elég hálás. Ugyanis, a történet nem állt meg ennek a blognak az elindításával. A blog kapcsán szerzett élményeim, tapasztalataim voltak azok, amik nem sokkal később egy teljesen új karrier lehetőséget nyitottak meg számomra.

Magabiztosságot, rutint adott a szövegalkotásban, valamint néhány gyakorlati marketing ismeretet, amivel előnybe kerültem más kezdő marketingesekhez képest. Ez fontos pozitívum volt abban, hogy 2013-ban megkaphattam két olyan gyakorlati helyet, ami jó kezdéssel megnyitotta számomra a munka világát. Ez az út vezetett oda, hogy pár hónappal később szövegíróként helyezkedhettem el egy webáruháznál. Az írás, a szövegírás, a kreatív alkotómunka, a komplex projektek megvalósítása vált a nem csupán szakmámmá, de elhivatottságommá. Ebben tudok szívvel-lélekkel dolgozni, és igazán kibontakozni.

A Fortuna meg az a bőségszaru című bejegyzésben említettem, hogy a Jupiter tranzitjai olyan dolgokat, lehetőségeket hoznak, amit talán észre sem veszünk. Ám, ha megragadjuk, az életünk nagy szerencséjét jelentheti számunkra. Amikor ezt a bejegyzést anno, 2012-ben megírtam, már éreztem, hogy valami olyat kaptam a Jupitertől, ami kedves a szívemnek. De akkor még fogalmam sem volt róla, hogy ez az “apróság” mennyire meghatározó lesz későbbi életemben.

***

Hát, remélem nem csak számomra lett ennyire inspiráló a Jupiter ténykedése. Ahogyan azt is remélem, hogy ez a kis asztro blog nem csak számomra egy kedvelt kis online zug, de Ti is épülni, töltekezni tudtok belőle. 😉


Érdekelnek a bohém boszorkányosságok? Kukkants be a Fekete Macsek Boszi Shopba, hátha találsz kedvedre való bűbájos apróságot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük