A Vörös Hajú Nő

Lélekvándorlás, karma és asztrológia

A reinkarnáció számomra talán az egyik legmisztikusabb téma. Ha valakit érdekel vagy foglalkozik asztrológiával, újra és újra szembetalálja magát olyan elméleti mondatokkal, hogy ez vagy az karmikus aspektus, vagy két ember között ez meg az, az előző életekből hozott feladatra utal. Mindezeket vagy elfogadjuk vagy nem, mindenesetre kezdetben számomra ezek csupán teóriáknak tűntek.
Belemélyedve a témába persze sokat olvashatunk, tapasztalhatunk, akár az asztrológiai oldaláról, de számtalan előző életekről szóló beszámolót is találhatunk. (Persze mindenki fenntarthatja magának a jogot, hogy ezeket elhiszi-e vagy sem. Tudjátok szabad akarat van. ;D ) Egy nagyon kedves ismerősöm révén most én is tudok egy ilyen kis különleges történettel szolgálni, kiegészítve egy-két asztrológiai gondolattal. 🙂

Háttértörténet a jelenből

Egy férfi ismerősömről van szó, aki nagyjából másfél éve megismerkedett egy lánnyal, aki egyből megtetszett neki, és rövidesen teljesen belezúgott. A hölgyemény mégis elég tartózkodó volt a férfival szemben. (Főhősünk legyen mondjuk Mr. P.) Bár Mr. P hevesen udvarolt választottjának, szerelmet is vallott neki, a kapcsolat mégsem teljesedett be a lány ódzkodása miatt. Amikor Mr. P-t egy ismerőse “utaztatásra” invitálta, vagyis meditáció során visszaviszi egy korábbi életébe szinte adta magát a kérdése: honnan ered kapcsolata a lánnyal…

Egy korábbi élet története

Mr. P egy nő történetét látta kibontakozni az utaztatás során. A nő fiatal volt és gyönyörű, erős Skorpió jellemvonásokkal. Minden férfi őt akarta, azonban szerelmi élete mégsem alakult fényesen: azzal, akit szeretett, valamilyen okból ellehetetlenedett a kapcsolata és szülei máshoz adták hozzá.

reinkarnáció, karma és asztrológia
Skorpió vonásait nem hazudtolta meg házassága során: férjét folyamatosan bántotta – jobban mondva olyan skorpiósan szurkálta – viselkedésével, megjegyzéseivel. A férfi mégis mindent megtett érte, amit csak tudott és nagyon jól bánt vele. Annak ellenére, hogy a nő idővel tényleg megszerette a férjét ellenséges és szurkálódó viselkedésével soha nem hagyott fel, érzéseit pedig végképp nem nyilatkoztatta ki. Végül a férfi egy baleset során meghalt – úgy, hogy a felesége (aki ekkor nagyjából a negyvenes éveiben járt) nem tudta elmondani neki, hogy szereti.
Ezt követően az úrnő tovább folytatta szurkálódásait környezetével, így élete végére szinte teljesen egyedül maradt, mindenkit elmart maga mellől. Csupán egy szolgálólány volt, aki mellette maradt, halálos ágyán neki próbálta elmondani, hogy – lehetetlen viselkedése ellenére is – szereti őt.

Miért pont ez a történet…

Mr. P hajdani férje képében ráismert arra a lányra, aki után a jelenben epekedett. A fenti történet alapján akár hosszadalmas és fájdalmas törlesztést is várhatna az ember, ám van itt egy kicsi csavar! Az egykori férj ugyanis minden bizonnyal tudta, hogy felesége valójában szereti őt, és megértette az asszony viselkedését, nem neheztelt rá. Ennek következtében – bár egyfajta kiegyenlítés ugyan belejátszott a képbe, mivel a leányzó végül csak nemet mondott Mr. P-nek – egészen más volt az oka találkozásuknak. Az akkori “gonosz” asszonyba teljesen beszorult az, hogy ő nem mondhatta meg az urának, hogy szereti. Jelen életbeli találkozásuk apropója pedig pont ez volt: hogy elmondhassa neki, mennyire szereti. (Hiszen a körülményekhez képest szinte abszurd módon szerelmet is vallott neki!)

Asztro – magyarázat

Megjegyzés: Mivel ismereteim a karma asztrológia területén közel sem átfogóak mélyebben elemzésbe nem szeretnék belemenni, csupán néhány érdekes pontot szeretnék felvázolni a képleteikből. Szerintem ennyi is bőven elgondolkodtató lesz. 😉

Érdekes elem, hogy Mr. P-nek a születési uralkodója ugyan együtt áll az aszcendensével, de a 12. házból, tehát technikailag a 12. házban ténykedik, így nem is meglepő, hogy érdeklődik az előző életei iránt. (12. ház témaköreihez soroljuk a korábbi életeket, oda vannak „bezárva”.)
A Holdcsomópontokat szintén szokás az előző életekkel összekombinálni, a leszálló azt mutatja, hogy mit hoztunk korábbi életünkből, mitől kell megszabadulnunk, mit kell ledolgoznunk; a felszálló pedig jelzi, hogy jelen életünk során merre kell(ene) haladnunk.
Talán nem meglepő, hogy Mr. P-nek a Leszálló Holdcsomópontja a Skorpióban áll. Korábbi életének gonosz kis skorpiós berögződésein kell túllépnie, vagyis a Gonosz Úrnőn. Ez a Leszálló Holdcsomópont ráadásul együtt áll a Merkúrral, ami a 12. ház ura (Merkúr – kimondott dolgok), ergo rendesen van számlája a basztatós-skorpiós beszólogatások miatt.

Mr. P 12. házának ura, a már említett Merkúr együtt áll a hölgy aszcendensével, és ez jelzi a jelen legfontosabb feladatát, vagyis kimondani (Merkúr) annak a személynek (aszcendens) azt, ami az előző életében elmaradt (12. ház és a leszálló holdcsomópont). De ugyanígy a másik oldalról is megvan ez a kapocs, mivel a csajszi 12. házának ura meg Mr. P aszcendensével áll együtt. Itt viszont a Mérleg jegye játszik be, vagyis a leányzónak diplomatikusan hagynia kellett, hogy a másik elmondhassa neki a mondandóját és tovább léphessenek. (Illetve a Mérleg a kiegyenlítődés jegye is, így megteszi azt, ami a harmónia eléréséhez, vagyis a mérleg serpenyőinek kiegyenlítődéséhez szükséges.)
A Jupiter több ponton is támogatja a feladatot: Mr. P 12. házának csúcsán ott csücsül a másik Jupitere, míg a lány 12. házának ura trigonban van Mr. P Jupiterével. Ez biztosította a kedvező kimenetelt, illetve támogatta Mr. P-t spirituális útján.
Azért vessünk még egy utolsó pillantást erre az oda-vissza aszcendens -12. ház úr dologra. Ha a 12. ház urát, mint személyt azonosítjuk, akkor azt kapjuk, hogy a 12. ház ura előző életünk egy szereplőjét jelzi. Tehát kölcsönösen „megjelölték” egymást, mint korábbi életük fontos alakját.

Talán a leglényegesebb pont, hogy Mr. P 12. házának ura a skorpióban áll (ráadásul a Merkúr ez a bolygó), és ez az a jegy, ami képes a legmélyebb mélységekből (a tudatalattiból is, vagy akár előző életekben „felejtett”) kimondandó (Merkúr) dolgokat felhozni, és persze ki is mondani. Hajdani “szurkálódós” énje miatt erre valószínűleg szüksége is van, különösen, ha hozzávesszük, hogy ez a Merkúr együtt áll a leszálló holdcsomóponttal, vagyis ez a Skorpió Merkúr segítheti ledolgozni múltja “bűneit”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük