Randi és kérdőjel

randevú és kérdőasztrológia

Avagy kérdőasztrológiás kíváncsiskodás

Megint játszogattam kicsit a kérdőasztróval. Pedig tudom nem kellene, mert előbb nem ártana rendesen kitanulnom, de ha magamnak csinálom, akkor végülis nem árt, ugye? 😀

Szóval feltettem egy ártatlan kérdést, amire tudtam, hogy pár nap múlva úgyis választ kapok. Egyrészt különösebben nem izgultam a dolog miatt, másrészt amiatt, hogy egyértelműen tudni fogom a választ, gondoltam nagyon jó lesz gyakorlásnak.

Kérdés: Jól sikerül-e a randi, lesz-e belőle kapcsolat?

Igen, tudom a kérdés nem a legjobb, mert igazából ez két kérdés, de azért egyértelmű, hogy mire akar kilyukadni, és a végén látni fogjátok, hogy a kérdés mindkét felére megkaptam a választ. Hát akkor vágjunk is bele!

Háttérsztori: Egy ismerősöm ajánlott engem az illető férfiúnak, amikor szóba került közöttük, hogy párt keres. Rám írt Facebook-on, így online megismerkedtünk, majd rövidesen megbeszéltünk egy találkozót is.

 

1. A kérdező

1.1. Skorpió aszcendens

Az első ház ura a Mars, ami szintén a Skorpióban áll és az első házban. Megjegyzés: a Mars épp stacioner.

 • Skorpió Marsra azt szoktam mondani, hogy íme, aki csak magával foglalkozik, és csak magát szereti (főleg jegy elején). 😀 Na jó, kicsit kisarkítottam, de ez az állás, ha személyre vonatkozik valóban jelezhet olyasmit, hogy nem nagyon érdeklődik mások iránt. Való igaz, hogy olyan nagyon azért nem izgatott a téma, el voltam magamban is (egyedül is élveztem az önmarcangolást :P). Szóval ez az uralmi Mars egy erős személy, aki azért inkább befelé fordul és önmagával foglalkozik.
 • Stacioner – A Mars a kérdés feltevésének idején egy irányváltás kellős közepén volt. Nem rég még retrográd volt, ami azt jelenti visszafelé tekingetett. A kérdés feltevése előtti hetekben sokat rágódtam a korábbi kapcsolatomon, bár a szakításkor is úgy éreztem, ez a jó döntés mind a kettőnknek, mégis vissza-vissza tekintgettem, és rágódtam (tipikus Skorpió Marsos önmarcangolással körítve). Igyekeztem időt adni magamnak a kapcsolat elgyászolására (szintén Skorpió téma), hogy amennyire lehet tiszta lappal kezdhessek egy új kapcsolatba. A retrográd időszak alatt is próbálkoztam az ismerkedéssel, de kevés sikerrel, és a hangsúly egyébként is elég egyértelműen a múlt feldolgozásán és lezárásán volt. A kérdés feltevése előtti utolsó napokban már igencsak gondolkodtam azon, hogy nem annyira hátra, hanem előre kellene már nézegetni (irányváltás). Klassz, hogy ilyen sok adalékot kaptok a sztorihoz, mi? 😀
 • Még egy gondolat! A Mars retrográd mozgása során egyébként nem az ex, mint személy volt a fontos, hiszen ott, ahol a Mars haladt nem volt a Szaturnusznak (a korábbi partnert jelölő planéta) semmilyen méltósága. A Mars a saját méltóságában volt (több szinten is), tehát a visszatekintgetés lényege a saját sebeinek nyalogatása volt és nem az egykori kedves siratása.

1.2. Hold a Bikában, a VII. ház csúcsán

 • Mindannak ellenére, hogy jól elmarcangolja magát az a Skorpió Mars, azért a kérdezőt izgatja a párkapcsolat témája, hiszen a hetes házban áll a – szintén a kérdezőt jelölő – Hold. Szerintem ez utal arra is, hogy a váratlanul felbukkanó lehetőséget (a randi meghívást) kedvezően fogadtam.
 • Ez a Hold a Bikában ráadásul egzaltált, vagyis amellett, hogy van méltósága, tehát ereje, fel is dobta az adódó lehetőség.

1.3. Összegzés a kérdezőről

A kérdező mindkét szignifikátora (Mars és Hold) jól áll, van méltóságuk. A Mars saját jegyében uralomban, a Hold pedig egzaltált a Bikában. Az egy jó dolog, hogy itt egy erős személyt látunk, ugyanakkor párkapcsolat szempontjából nem feltétlenül kedvező. Az uralmi Mars azt mutatja, hogy önmagával elégedett személyről van szó, aki magával van elfoglalva (I. házban) és alapvetően jól érzi magát, úgy, ahogy van (tehát akár partner nélkül is). Az egzaltált Hold pedig egy picit lehet túl lelkes is volt. Ööö… ha visszagondolok, hát igen, be kell vallanom, hogy ez az ismertetés nagyon is rám illett akkoriban. De akkor lássuk a partnert is, hiszen párkapcsolatra vonatkozik a kérdés!

 

2. A partner

2.1. VII. Ház ura a Vénusz a Rákban

 • Hát itt egy családszerető emberkéről lehet szó, akinek fontos az otthon, ám itt a Vénusznak nincs saját méltósága, peregrin helyzetű, semleges.
 • Már távolodik ugyan a Naptól, de ez még combusta állapotnak számít, hiszen 7,5 fokon belül állnak. Tehát nem csak peregrin, de elég rossz helyzetben van, elég a Nap sugaraiban, ez gyenge állás. Elképzelhető, hogy valamivel kapcsolatban nem lát tisztán (elvakítja a Nap).
 • Vénusz a 9. házban áll, ami a távoli dolgokat jelenti. Ez találó, mert (ugyan nem túl messze), de az illető másik városban lakott.

Egyébként figyelitek, hogy ez a Skorpió Mars által jelzett személy magáról mennyit tudott írni, a másikat meg milyen rövidre fogta? Jellemző… 😀 😀 😀

 

3. Összevetés, azaz, hogyan állunk egymással

Alapvetően nagyon érdekesnek találom ezt a képletet, ugyanis két körös a dolog és a két kör első ránézésre ellentmondónak is tűnhet.

3.1. Első kör: Mars és Vénusz

 • Ahol a Mars áll, van egy kis arculata a Vénusznak, ami jelzi azt a kis gyengécske kapcsolatot, ami kettejük között van. Tehát itt az arculat azt jelenti, hogy már ismerjük egymást (bár még csak online).
 • Ellenben a Skorpióban a Vénusz exil, vagyis úgy néz ki, a párt valamilyen szempontból ejtette, vagy mindenesetre a kérdés idején még száműzte a gondolataiból. De az is lehetséges, hogy nem érdeklődik a párkapcsolat témája iránt.
 • A Vénusz a Mars terminusában van, tetszik neki a Mars (vagyis én), van szimpátia. Viszont a Rákban a Mars esésben van, vagyis ezt a szimpátiát egyáltalán nem kell túlbecsülni, attól még nem biztos, hogy kapcsolatra is alkalmasnak találja a másikat.

Összességében: A Mars erős, jól érzi magát, már megismerkedett a Vénusszal (arculat), de nem érdeklődik igazán, sőt egyelőre száműzi (exil) a gondolataiból. A Vénusz maga nem áll túl jól, de tetszik neki a Mars (terminus), de különösebben nem foglalkozik vele (esés).

3.2. Második kör: A kérdező jelölője a Hold és kapcsolata a Vénusszal

A szemfülesek már kiszúrhatták, hogy ez a Bika Hold és a Rák Vénusz uralmi cserében van, vagyis a másik otthonában, uralmi jegyében. Egyszerűen fogalmazva egy adott bolygó azt a bolygót (a bolygó által jelzett személyt) szereti, amelyiknek a jegyében van. A szimpátia kölcsönös, és ha mást nem is, de annyit mindenképpen elárul, hogy mind a ketten szeretnék a randit.

 

4. Fényszögek és találkozások

 • A Mars és a Vénusz trigonnal közeledik egymáshoz a kérdés feltétel idején, valamint a Hold és a Vénusz is szextilhez közelít. Ez megerősíti, hogy a randi meg fog valósulni, találkozni fog a két ember. Mind a kettő harmonikus fényszög, tehát a harmonikusan találkozó planéták kellemes találkozót vetítenek előre.
 • A kérdés feltevése idején már meg volt beszélve a személyes találkozó, tehát ha nem tudtam volna, hogy tényleg megvalósul, most megtudtam volna. 😛 Na jó, akkor szép, ha úgy fogalmazok, hogy a képlet is megerősítette, hogy a találkozó összejön. 😀

 

5. Lesz-e belőle kapcsolat:

A képlet alapján elég kétesélyes a dolog, egyrészt a Vénusz és a Mars kölcsönösen ejtik egymást valamilyen formában, másrészt a Hold és Vénusz uralmi cseréje kölcsönös szimpátiát jelez. A kérdés talán az, hogy ez a kölcsönös szimpátia elég-e a kapcsolathoz, miközben nem is akarják egymást igazán.

Nos a végeredmény a randi tükrében: nem. Valóban jól sikerült a találkozó és szimpatikusak voltuk egymásnak. Ám a randi után hazamentünk, és bár volt egy következő találkozás megbeszélve, az végül nem valósult meg és igazából nem érdeklődtünk a továbbiakban egymás iránt, nem vágytunk a másikra.

 


Mivel továbbra sem gondolom magam szakértőnek a kérdőasztrológia tekintetében, ha bármit hozzátennétek vagy észrevételetek van, esetleg vitatkoznátok, ne legyetek szemérmesek hozzá tenni a magatokét! 😉

 

2 Comments on “Randi és kérdőjel”

 1. Szia, érdekes volt az elemzésed, de sajna a képlet látványa nélkül nehéz bármit mondani! 🙂

  1. Szia! Hát az a helyzet, hogy amikor megnézem a képletet, általában gyorsan lejegyzetelem a lényeges pontokat, és csak később írom meg rendesen. Viszont a konkrét képletet általában elfelejtem elmenteni, de már gondolkodom a probléma orvoslásán, mert ez így tényleg nem a legjobb. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük