Táncban a Szaturnusszal – 3. rész

Aszcendenst érintő Szaturnusz tranzit

A tranzit Szaturnusz szextilje az Aszcendensemhez

Amikor a Szaturnusz szextilbe került az aszcendensemmel depresszív és borúlátó voltam, úgy éreztem, mintha egy nagy súly nyomott volna. A Táncban a Szaturnusszal sorozat többi eleme közül ez kicsit kilóg, mert talán ezt éltem meg a legnegatívabban, különösen érzelmileg. Egy egész sorozatot írtam arról, hogy az égen járó Szaturnusz aszcendensemet érintő tranzitjait hogyan éltem meg, ezeknek az elérhetőségeit a bejegyzés alján találjátok, a bevezető részt pedig, amiben általánosságban írok ezeknek a jellemzőiről >>ide kattintva<< éritek el.

Néha egy-egy tranzitnak meg van az a furcsasága, hogy amikor “benne” vagy észre sem veszed, néha még akkor sem, ha az aktuális bolygóállásokat nézed. Egyszerűen nem tűnik fel, hogy az a bolygó egy nagyon is kritikus fokon van. Így voltam ezzel a tranzittal is, hiszen nagyon sokáig nem tudtam asztrológiailag beazonosítani a “tettest”, csak jóval később állt össze a teljes kép. Egyébként leginkább az nehezítette a dolgom, hogy a tranzit különböző szakaszai más emberekhez kötődtek és sokáig nem vettem észre, hogy a két történet tulajdonképpen ugyanazokat az összefüggéseket hordozza.

 

Fizikai szint: Aszcendens, mint fizikum

Ismét előjött a test karbantartása. Igazából semmi extra indok nem bújt meg mögötte, csak jöttek a lehetőségek és éltem velük. Hetente több alkalommal is jártam különböző órákra, jógára, táncra és időnként otthon is gyakoroltam vagy tornáztam. Nem mondanám, hogy túlságosan megterhelő mozgásformákat űztem volna, de a rendszeres könnyű mozgás is nagyon sokat számított, ismét formába jöttem, több energiám volt. Illetve a negatív érzelmi hozadékok mellett ez gyógyír is volt, kissé elvonta a figyelmem, segített kiszakadni a saját érzelemvilágomból és az élet más területein is jobban tudtam koncentrálni.

 

Szellemi szint: Rálelni a Tűz erejére

Az Oroszlán egyik kulcsszava az önbizalom, ám ami kívülről sokszor magától értetődőnek tűnik, az bizony kemény munka eredménye. Néha még magam is meglepődöm, amikor valakinek egyébként tobzódik a tűz elem a képletében, mégis félőske és teli van bizonytalansággal. Mondok példát. 😉

Mariah Carey egy Kos nő (három bolygója is áll ebben a jegyben), a Kosokról pedig ritkán feltételezzük, hogy nincs merszük valamihez. Mégis az énekesnő kezdőként még olyan lámpalázas volt, hogy karrierje legelején ugyan néha fellépett, de nem mert nagyobb turnéra indulni. A bulvárlapok már azt pedzegették, hogy csak a stúdióban keverik a nem is létező hangterjedelmét. Csak két évvel első albumának megjelenése után vállalta első nagyobb nyilvánosságú élő fellépését. Ez a siker azonban önbizalmat adott neki, és leküzdötte lámpalázát.

Jó példa ez arra, hogy a tüzes jegyekben sem feltétlenül jön egyből az önbizalom és a lendület, esetenként pont az a feladat, hogy megtalálja azt a belső tüzet az ember. Így vagyok a saját Oroszlánommal is, fel kellett nevelni. Ma már nem tudok úgy kimenni az utcára, hogy ne vegyenek észre; pedig nem vagyok kirívó jelenség, csak egyszerűen működtetem az oroszlános kisugárzást, de most már megy magától, mint a levegővétel. Nem volt ez ám mindig így, sőt! Volt idő, amikor szinte láthatatlan voltam vagy mindenesetre megnézésre érdektelen. Ma már ez nincs így, de ez nagy út volt, meg kellett találnom a belső oroszlánom.

Ehhez pedig sokat hozzátettek a Szaturnusz tranzitjai, különösen azok, amik az aszcendensemet érintették. A Szaturnusz aszcendensemre vetett szextiljén találtam magamban egy olyan összeszedettséget, ami jó kereteket adott az önbizalmam megerősödéséhez. A jól követhető napi rutin, a részletesen gondozott naptár és annak következetes megvalósítás, még a lejjebb részletezett érzelmi hullámvölgyek mellett is összeszedetten tartott.

Sokan igyekeznek a pozitív önértékelés útjára lépni, nekem jobban bejött a “reális és optimista” verzió és ebben az időszakban a Szaturnusz segítségével megkaptam a reális résznek egy elég nagy darabkáját. A Szaturnusz józanságával mértem fel saját magam, tárgyilagosan és ítéletmentesen lajstromba véve az adottságaimat, erősségeimet és gyengeségeimet. Ezáltal harmonikusabb viszonyba kerültem magammal, és ez már egy elég stabil alap volt ahhoz, hogy tényleg kacérkodhassak a lehetőségeimmel és jobban odafigyelhessek a gyengeségeim kordában tartására. Összességében sokkal reálisabb és kiegyensúlyozottabb képem lett önmagamról.

 

Érzelmi szint: Visszautasítás

Ez már korántsem ment olyan jól, mint a többi aspektus, ugyanis azzal kezdődött és azzal zárult le a tranzit, hogy elég kemény visszautasításban volt részem párkapcsolati téren. Volt egy nagy szerelmem, akivel elég régóta húzódott a (reménytelen) szerelmem. A Szaturnusz első egzakt érintése környékén jöttem rá, hogy ez reménytelen, talán mindig is az volt és köztünk soha nem lesz semmi. Ő volt az első srác, aki komolyabban megmozgatott érzelmileg, szóval gondolom megértitek, ha azt mondom, akkor úgy éreztem, ha nem kellek neki és ez nem működik, akkor számomra itt véget ért a párkapcsolatosdi, nekem soha nem lesz párom, el sem tudtam képzelni, hogy más iránt is érezhetek úgy, másra is foguk tudni úgy tekinteni, mint rá…

Ahjj… ennyi év távlatából annyira viccesen hangzik, de mondjátok, hogy fiatalon ezen ti is átmentetek! 😀

Szóval ezt egy Szaturnusz tranzit alatt úgy éltem meg, hogy teljesen depressziós lettem, kiábrándult, lemondó és borúlátó. Aztán nagyjából a retrográd időszakban egy váratlan utazás során, eltávolodva a mindennapoktól és a megszokott környezetem nyújtotta komfortzónámtól, összekapartam magam és próbáltam helyre tenni magamban ezt a dolgot, és végül kicsit megkönnyebbülten tértem haza. Azt szeretném kihangsúlyozni, hogy nem feldolgoztam (még csak a tranzit félidejénél vagyunk!), csak igyekeztem tudatosan tovább jutni. Tehát nem a “felszabadult túl vagyok rajta, jöhet az élet” típusú fázisba jutottam, hanem elfogadtam ezt a depresszív és borúlátó jövőképet. Úgy voltam vele “hát ez van, elfogadom, hogy ez a sorsom”, szóval elfogadtam, hogy nekem soha nem lesz senkim… Kicsit sem depis világlátás…

Ez a hozzáállás amúgy teljesen összhangban van a Szaturnusz tranzitok érzelmi jellegével, és alapvetően nem rossz koncepció elfogadni az ínséget ilyenkor (ha azt hoz), jobbat nem igazán lehet tenni. De a Szaturnusz mégiscsak sorsbolygó és a történet folytatása miatt erős a gyanúm, hogy nem tetszett neki, hogy ennyivel le akartam zárni. 😀

Ahogy hazaértem, napok múlva jött a sors gonosz kis fricskája! Ugyanis megismerkedtem egy sráccal és amikor megláttam, első pillantásra olyan melegség öntötte el a mellkasomat, amit soha korábban nem tapasztaltam. Mintha csak a képembe vágta volna a sors, hogy “nehogy már azt hidd, hogy te itt elfogadod a sorsod és az majd úgy lesz”. 😀 Nagyon belebolondultam, azóta sem éreztem olyan elemi és otthonos szívbéli melegséget senkivel! Úgy éreztem, megérte minden szenvedés, megérte túlmenni tűzön-vízen, megérkeztem, haza találtam! Mintha helyre állt volna a világ egyensúlya.

Nem tartott sokáig. A tranzitot lezáró utolsó egzakt fényszögnél véget is ért a liezonunk. A rózsaszín ködöt felszámolta a racionális Szaturnusz. Viszont ez a röpke love story több bejegyzést is ihletett már, mégpedig a Break Up-Club (a tranzit utáni időszak) és a Lázas Menekülés című posztokat.

Érdekesség, hogy különös módon még ez a nem túl fényes véget érő kapcsolat is jót tett az önbizalmamnak. Fejjel mentem neki a fájdalomnak, nagyon tudatosan kezdtem feldolgozni és kiadni magamból a negatív érzéseket. Mindenáron kapaszkodót kerestem, hogy fel tudjak állni, ami sikerült is. Szóval bár megkaptam a visszautasítást (Szaturnusz), ami nagyon fájt, de egyúttal azt is megtanultam, hogy ki tudom bírni, fel tudok állni, még ha össze is vagyok törve. Ez pedig hasznos tanulság volt, ami erőt adott a továbbiakra. Megtanultam, hogyan tudom túltenni magam egy csalódáson és mik azok a gyakorlatias (a Szaturnusz ezen oldalát igazán tudom értékelni :D) dolgok, amik segítenek a folyamatban.

 

Tanulság

Bár ez nem feltétlenül szokása a Szaturnusznak, de reményt adott. Ahogy említettem, ez a találkozás olyan volt, mintha csak nekem vágta volna a sors, hogy rosszul gondolod, van más is a világban, aki melengetni tudja a szíved. A valóság néha rendkívül üdítő! Még ha olyan nagyon gyakorlatias és racionális is ez a gondolat, de rengeteg ember szaladgál a világban, az élet hosszú, teli váratlan fordulattal (asztrológusnál van olyan? :P) és becsaphat a villám! 😉


Arról, hogyan éltem meg azokat az időszakokat, amikor a Szaturnusz különböző fényszögekkel érintette az Aszcendensemet egy néhány részes sorozatot készítettem. A széria összes részét itt találjátok:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük