Disszonáns trubadúr

Rejtett ellentmondás a párkapcsolat területén

Nem rég találkoztam egy férfival, akinek a horoszkópját megnézve, illetve a beszélgetéseinket végiggondolva, úgy ítéltem, ez egy jók kis példa lesz arra, amit úgy magamnak rejtett konfliktusnak szoktam nevezni. Ez alatt azt értem, hogy nem feltétlenül vannak kimondottan rossz jelek a képletében egy életterülettel kapcsolatban, mégis van elbújtatva benne némi disszononcia, ami miatt mégsem megy minden magától értetődően. Szóval erre hoztam példának az illető úriembert, akinél ez a rejtett ellentmondás úgy jelentkezett, hogy soha nem magához passzoló párt választott.

Radixbeli alapok

Az illető bolygóinak jó része a Mérlegben és a Nyilasban állt, ehhez pedig – ha lehet hinni neki – egy Oroszlán aszcendens társult, szóval egy tüzes-levegős temperamentumú személyről van szó. Aktív, barátkozós, társasági ember, aki szeret új dolgokat kipróbálni. A hétköznapokat aktívan tölti, futni jár, teniszezik, szeret bulizni, sok időt fordít a baráti és a családi kapcsolatainak ápolására is, valamint rendszeresen utazik külföldre, nem ritkán a Távol-Keletre, de nem kirívó nála egy amatőröknek meghirdetett barlangászat vagy éppen egy rafting túra sem.

Elég erős nála a Mérleg jegye, vagyis fontos a párkapcsolat, illetve a különféle emberi kapcsolatok. Ennek megfelelően jobbára komoly és tartós kapcsolatai voltak, feltehetően ez után is így lesz. Viszont disszonanciát éreztem itt-ott a beszélgetések során, amikor konkrétan a korábbi partnerei kerültek szóba, ezért is vizslattam meg a képletét, miután óvatosan puhatolóztam és beszéltettem az eddigi szerelmi életéről.

Akkor fogtam gyanút, amikor megjegyezte, hogy ha kapcsolatban van, akkor sokkal kevésbé aktív, és még nem nagyon volt olyan párja, aki mellett folytathatta volna az aktívabb, jövős-menős életvitelt. És még volt egy-két hasonló gyanúra okot adó elszólása.

A Mérleg-Nyilas kombónak kifejezetten igénye a szabadság, a társasági élet, hogy felfedezhesse a világot és új emberekkel ismerkedhessen meg. Ez egy párkapcsolat keretein belül is megtörténhet, például közös utazások során együtt fedezhetik fel a világot. De a szavaiból nem az tűnt ki, hogy ez lett volna a jellemző.

Alapvetően nincs gondja a párkapcsolat életterületével, el tud köteleződni és ha ott az idő partnert is tud találni. Ezzel együtt, valami disszonancia rányomja a bélyegét a kapcsolataira, talán ez is az oka, hogy még jóval harmincon túl sem állapodott meg. A radix képletében viszont tetten érhető, még ha nem is egyértelműen, hogy mi áll a dolog hátterében. Ez pedig a tüzes-levegős hangsúlyból kilógó három bolygó. A Vénusz, a Mars és a VII. ház ura, ami a Szaturnusz. És itt kezd izgi lenni a dolog!

Mars és Vénusz, vagyis férfi és nő

Ez a két bolygó nála együttáll a Szűzben, és amellett, hogy ad egy földies jelleget neki, elmondható még valami: ez a két bolygó nagy mértékben felel a szexualitásért. A nemi vonzalmat az ehhez a két bolygóhoz kapcsolódó elemek váltják ki. A szexuális feszültséget kvadrátok is felszíthatják, de a harmonikus fényszögekkel tud magától értetődően jól működni. (Viszont mivel nála erős a Nyilas, így azért ne vessük el, hogy esetében egy kvadrátos feszültség nem feltétlenül lenne negatív, ha meg tudnak birkózni a mellékhatásokkal.)

VII. ház ura

A hetes házának ura a Szaturnusz, ami a Skorpióban áll. Szerintem ez a legkényesebb pont. Ugyanis ez a Skorpió Szaturnusz jelzi azt a (tudatalatti) belső képet, aminek megfelelő partnert keres a külvilágban. És akkor most ismételjük át, milyen is az alaptermészete ennek a pasinak? Szabadságkedvelő Nyilas és barátkozós Mérleg. És ehhez ő egy Skorpió Szaturnuszt szeretne párnak… A Szaturnusz kereteket szeret állítani, és hát egy Skorpióról sok minden elmondható, csak éppen az nem, hogy szereti szabadon engedni a párját és békésen tűri, hogy a legkülönfélébb egyénekkel barátkozzon. 😀

Jó, oké kicsit kisarkítottam a dolgot, attól, hogy valaki Skorpió (illetve hangsúlyt kap ez a jegy a képletében) még nem biztos, hogy egy féltékenykedő szerelmi-rendőr-felügyelőként viselkedik a kedvesével, aki GPS nyomkövetőt helyez el a párja alsóneműjében és kémprogramot telepít a telefonjára. Az viszont elmondható, hogy a Skorpió szerelme elég ragaszkodó, és szinte bele akar bújni a párja lényébe, a Szaturnusszal pedig pont ilyen kereteket akar gyártani. És ezt most nem pejoratívan mondom, ez abszolút megvalósulhat konstruktívan és nincs is vele semmi baj.

A problémát ott látom inkább, hogy ez a férfi nem ehhez passzoló mentalitású. Itt egy szabad szellemű, felfedező hajlamú, ismerkedős pasiról van szó, aki egy olyan nővel akar komoly kapcsolatot, aki ragaszkodó és féltve karja őrizni őt…

Nem mondom, hogy feloldhatatlan az ellentét, de szerintem ez egy olyan állás, amivel futni kell pár kört az önismeret és a kompromisszumkészség útján, hogy révbe tudjon érni. 🙂

A kilógó elemek

Adjuk össze a három kilógó elemet, hiszen az összes többi bolygója vagy a Mérlegben vagy a Nyilasban áll. Vagyis van itt egy Skorpió Szaturnusz, ami azt jelzi, hogy milyen partnert szeretne, valamint ehhez egy Mars-Vénusz együttállás a Szűzben, ami arról mesél, hogy mit fog mondjuk szexuálisan vonzónak találni (ez a téma elég szorosan kapcsolódik napjainkban a párkapcsolathoz). Egyébként ez a három elem nála még szextilt is alkot egymással. Összességében nagyjából azt látni, hogy inkább egy Szűz-Skorpió, vagy mindenesetre víz-föld jellegű embert fog vonzónak találni – illetve mivel a hetes ház uráról van szó – ez a típus van meg nála belső képként a partnerről (akivel felvállalt, tartós kapcsolatba szeretne keveredni).

Egy szó, mint száz, őt olyan nők hozzák lázba, akik ezt a Szűz-Skorpió keverékre tudnak rezonálni. Ez a típus nem feltétlenül van nyílt ellentétben azzal, amilyen ő maga (mondjuk a Szűz és a Nyilas kvadrátos), de nem is igazán passzolnak össze.

Hogy megvilágítsam a probléma megvalósulását, ahhoz az ő és példáit hoznám:

  • Elmesélte, hogy elég aktív életet él. Mármint szingliként. Majd hozzátette, hogy párkapcsolatban nála ez teljesen máshogy van, illetve helyesbített, hogy eddig még csak olyan kapcsolata volt, ahol nem jött össze, hogy megmaradjon ez az életstílus. A szavaiból az tűnt ki, hogy az eddigi partnerei mellett nem tudta megélni ezt az oldalát. Mármint a tüzes-levegőst, ami neki az alaptermészete, ez be lett korlátozva.
  • Probléma volt számára több kapcsolatában is a szexualitás, illetve ahogyan a partnere hozzáállt a dologhoz, és amit ő nem talált elég változatosnak (még ha a Szűzben is áll a Mars és a Vénusz, azért mégiscsak erős nála a Nyilas felfedezőkedve).

A lényeg pedig az egészben az, hogy ha olyan párt választ magának, aki mellett nem tud teret kapni az alapmentalitása, ami a Mérleg-Nyilas vonal mentén bontakozik ki, akkor előbb-utóbb az a kapcsolat fel fog bomlani.

Belső világ

Persze itt se felejtsük el, hogy ezek az energiák saját magában vannak, vagyis neki van egy ilyen belső ellentmondása.

  • A Szűz-Nyilas ellentétben egyértelmű a kvadrátos viszony miatt. Például ő maga a szégyenlős Szűz, aki kerülné a felfedezést és hagyatkozna a rutinra a szexualitásban, miközben ott van benne a Nyilas, aki szeretne felfedezni új dolgokat, ám ez nála belső vívódás, aminek egyik felét sokkal kényelmesebb kivetítve a másikra kenni. Majd szabadkozni, hogy hát ő nem akart felfedezni…
  • A Skorpiónál első ránézésre már nem annyira egyértelmű a belső ellentmondás, de valójában ő akar szorosan kötni egy Skorpió Szaturnusszal. Erre jó példa, hogy ő maga furának találja, ha valakinek párja van, de olykor nélküle megy el akár baráti összejövetelre. Pedig a Nyilastól nem feltétlenül áll távol, hogy megadja a szabadságot a másiknak és saját magának is. Vagyis igazából ez olyan belső dolog, ami a párkapcsolataiban kivetítődve fog igazán megmutatkozni.

Még szerencse, hogy többnyire nem vagyunk egy-komponensűek, majd mindenkinek vannak belső feszültségei, szóval minden bizonnyal ez az úriember is párra fog találni, aki jó eséllyel szintén összetett emberke lesz. De ha továbbra is kifejezetten olyanokat választ, akik mellett be van zárva a kapcsolatba, és nem tud kibontakozni, akkor nem lesz más a vége a jövőbeli kapcsolatainak sem. Na ez az a szitu, amire azt mondanám, hogy fejlődésre fel! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük