Napom, Holdam, Csillagom

Nap Hold együttállás

Nap és Hold együttállás a kapcsolatokban

Így az ünnepre készülődve gondoltam valami szívmelengetőbb témával kéne előrukkolni, amikor nézelődés közben egy korábbi jegyzetem keveredett elém. Amikor készült még nem tudtam mit is kezdjek vele, csak gyorsan lefirkáltam, azt a pár gondolatot, de átolvasva jött az isteni szikra, meg hogy a Nap-Hold kapcsolatok egy nagyon szép téma. Ezért ebben a bejegyzésben három konkrét példát hoztam erre a fajta kapcsolódásra.

A Nap és a Hold

Egy korábbi Facebook bejegyzésben már megosztottam néhány gondolatot arról, hogy milyen gyakran találkozom szoros barátságok esetén Nap-Hold együttállással, és most egy kicsit jobban kifejtem őket. Kapásból három párost is említeni fogok, akiknél a Nap-Hold együttállás, olykor minden más ellenére összekötötte a feleket.

A Nap és a Hold a két fő világító, egyébként is a képlet fontos elemei, a lélek két oldalának szimbólumai, az egyik a kiáradó (Nap), a másik a befogadó (Hold). A két fő világító egy párt alkotnak, és különösen együttállás esetén, közvetlenül reflektálnak egymásra, ami egy nagyon különleges, otthonos és magától értetődő lelki egymásra hangoltságot eredményez.

Női Kos harcostársak

Nap és Hold konjukció

Kos párosunk egyik tagja egyszer nevetve állapította meg: ha nem lennének barátok, valószínűleg utálnák egymást. Majd a másik bólogatott rá, hogy hát igen, barátnője megtestesít szinte mindent, amivel ha csak úgy találkozna az életben, lenézné…

Elég különböző személyiségek, de valami mégis összeláncolta őket az évek során, mégpedig a Kosban lévő Nap-Hold együttállásuk. Az egyikőjük egy harcias lázadó, a másik egy lendületes, de igazi nőcis nő, és ők ketten már gyerekkoruk óta barátnők. Bár a különbségek már akkoriban is előjöttek, például az egyikőjük nagyon csajos típus és imádott barbizni, a másik meg pont, hogy hülyeségnek tartott (már akkor is) egy csomó csajoskodást, ezért ő inkább “vandálkodós” szálat vitt az elbarbizott történetekbe.

Megjegyzem a Kos Holdas fél nagyon hadilábon áll minden klasszikus értelemben vett nőies dologgal, míg barátnője a Kos Nap révén inkább egy lendületes önkifejezésben éli meg a princípiumot.

Legjobb Oroszlán spanok

Egy másik páros tizenévesként haverkodott össze, és nagyon más jellegű az életvitelük, de az élethez való hozzáállásuk is. Ennek ellenére mindig ott vannak egymásnak, és “legjobb spanokként” hivatkoznak egymásra. (Fiatal srácoktól ne várjunk mélyebb tartalmú elnevezést. :D)

Nap-Hold együttállás

Hogy lakótársak legyenek az eleve ki van zárva, nem bírná elviselni egyikőjük sem, ha ennyire közel kéne élniük egymáshoz, de ettől függetlenül mindig számíthatnak egymásra. Az előbbihez egyébként nagyon hasonló párosról van szó, mert náluk is megjelenik, hogy egyébként annyira különbözőek, hogy néha nem is érteni miért ilyen tartós a barátságuk. Persze asztrológiailag teljesen érthető, hiszen a Nap és a Hold, lelki összehangoltságot jelez, de ez a fajta összhang kívülről nem mindig látható.

A legérdekesebb az egészben, hogy nincsenek közös bulijaik, csoportos programjaik, mind a kettőjüknek külön baráti köre van, ami nem csakhogy nem keveredik, de eleve olyan különböző a két társaság, hogy nem is nagyon keverhető. Általában társaság nélkül, ketten szoktak találkozni, valamint napi szinten beszélnek egymással, sok mindenben kikérik a másik véleményét.

Az egyikőjük komolyabb, gyakorlatiasabb, szorgalmasan dolgozó fél, aki az emberi kapcsolatokat sem veszi félvállról; a másik meg szétszórt, sokszor kifejezetten felelőtlen, inkább csak a szórakozás érdekli, nem jeleskedik sem a tanulásban, sem a munkában. Ég és föld… És mégis a Nap-Hold együttállás szoros szövetség alkot, olykor az egyet-nem-értés ellenére is. Még ha nem is osztják meg a közösségeiket (nincs közös baráti társaság, illetve nehezen illeszkednek be egymás társaságába), ők ketten mégis ragaszkodnak egymáshoz. Minden különbözőség ellenére napi szinten beszélnek egymással, bár különbözőségeikből fakadóan sokszor tényleges segítséget, vagy tanácsot nem tudnak adni, de legalább meghallgatják egymást.

Napom, Holdam, Csillagom

Na jó, bevallom az utolsó páros egyik tagja jómagam lennék, és a “másikfelem” meg egy férfi, akinek a Napja csatlakozik a Szűz Holdamhoz. A mi esetünk tökéletes példája annak, hogy egy tartós párkapcsolathoz önmagában nem elég egy Nap-Hold együttállás, bármennyire is szoros kötelék, egy párkapcsolat jóval komplexebb ennél. De ne ragadjunk le a “mi nincs” témánál, inkább koncentráljunk a “mi van” listára.

Nap és Hold együttállása

Már nagyon-nagyon régen ismerjük egymást, még ha a kapcsolatunk olykor elég rapszodikusan is alakult, pont amiatt, hogy megvan ugyan a lelki közösség, a vonzalom, de itt nagyjából ki is fújt a dolog. Ettől függetlenül ő az, akinél azt a mélyről jövő lelki megértést megélhettem.

Amikor megfogalmazni is alig tudom mit érzek, neki a zavaros félmondatok is elegendőek, nem kell magyaráznom, és ez kölcsönösen így van, én is megértem őt félszavakból. Az ölelése, a közelsége meg magától értetődően otthonos és biztonságos.

Egyébként például ő volt talán az egyetlen, aki konkrétan kimondta, hogy szerinte én olyan feleség típus vagyok. Ezen először meglepődtem – a Vízöntő Vénuszos nőket ritkán vádolják ilyesmivel -, de asztrológiailag teljesen érthető, hiszen a legelemibb módon érzékelni a Holdam. Minden Nap szerint, a hozzá passzoló (vele együtt álló) Hold a jó feleség, vagyis a Naphoz kapcsolódó Hold. (Ebből egyenesen következik, hogy bárkiből lehet jó feleség, hisz bárki Holdja megtalálhatja a Napját.) Ezért érthető, hogy a Nap-Hold együttállásunkkal, még ha nem is tudunk egy párt alkotni, akkor is jó feleség-alapanyagnak fog tartani.

A Holdam számára pedig Ő a fáklya (a Napom), ami a legsötétebb pillanatokban is lobog. Lehet kicsit szentimentális leszek most, de a nehéz (Szaturnusszal erősen sújtott :D) napokon önmagában a létezésének a tudata reményt ad, mert ő az élő bizonyíték arra, hogy van aki megérti a lelkemet, csak úgy magától értetődően, magyarázkodás nélkül. Kicsit nyálas tényleg, de valahol ez a lényege ennek a típusú kapcsolódásnak, a lelkek reflektálnak egymásra.

Egyébként azért nem lettünk végül egy pár, mert minden másban nagyon másmilyenek vagyunk, közös érdeklődési kör nélkül, hasonló életstílus híján, teljesen más jövőképpel, na meg szoros szaturnuszi kötések nélkül, még a lelki kapocs sem állja ki a hétköznapok próbáját. Azért, ha nem is napi szinten, de beszélünk. Mondjuk ez főleg akkor van, ha valami bántja egyikünket. Bármikor rám írhat, de én is sokszor érzem úgy, hogy ha csak pár mondatot váltunk, valami közömbös témáról, már az is segít, mert valahogy érzem, hogy közbe megért és lelket önt belém.

Na jó, ez már tényleg sok volt lelkizésből, még akkor is ha karácsonyi poszt…


Szóval, így a végére, remélem tetszett ez a néhány rövid történet a Nap-Hold párosokról, és ezúton is szeretnék kellemes ünnepeket kívánni kedves csillagvizslató olvasóimnak. Kívánom hogy Ti is találjátok meg a Holdatokhoz tartozó Napot és/vagy a Napotokhoz tartozó Holdat, hogy egymásra áraszthassátok fényeteket!

One Comment on “Napom, Holdam, Csillagom”

  1. Érdekes, nálunk Hold-Hold együttállás van, és ugyanez a testvéremnél és a párjánál is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük