Kérdőasztrológia: Gondolsz rám?

kérdőasztrológia elmezés

Nagyon régen írtam utoljára, és időközben nagyon sok minden változott, elsősorban bennem belül. Úgy érzem, lassacskán újra tudok majd megosztani itt is gondolatokat. Elöljáróban annyit, hogy abból a depresszióból, amiben a legutóbbi Chiron-Szaturnusz kombós bejegyzésem született, azért sikerült kimásznom. Mégiscsak eltelt már két év azóta, és már nagyon máshogy látom azokat a dolgokat is.

De azért nagyon sok meló kellett, hogy megfejlődjem magam, és közben nem volt erőm, és igazából önbizalmam sem ahhoz, hogy itt megosszam a meglátásaim. Pedig időközben asztrós szempontból is fejlődtem. Főleg kérdőasztrológiában mélyedtem el jobban, és szereztem sok új értékes tapasztalatot, miközben egyre rutinosabb lettem. Szóval ezúttal ebből egy apró kérdőasztrós szösszenetet szeretnék megosztani.

A háttérsztori

Éppen egy begubózós péntek estén filmeztem, és a leheletnyi szünetben a telefonomat nyomkodtam, amikor felugrott a hírfolyamban egy rég nem látott arc. Az exemé. Szépen meg is skubiztam az instagram profilját. Nincs bennem rossz érzés vele kapcsolatban, békében váltunk el, sőt hálás vagyok neki mindenért, még a szakításért is. Szép volt jó volt, amíg tartott, de rendben volt az is, hogy vége lett. De hát csak kíváncsi az ember lánya néha napján, hogy mi van azzal, aki anno évekig az élete része volt. Szóval, ahogy nézegettem a képeit, megfogalmazódott bennem egy kérdés: Vajon gondol azért néha rám? Eszébe jutok neki néha?

Na, több se kell a sufni-asztrológusnak, már repült is az a felállított kérdőképlet a képernyőre. Most, ezt a kérdőasztrológiai képletet fogjuk elemezni. 😉

A kérdés: Gondol néha rám?

A kérdés elég egyértelmű, itt az exet kell majd belőni (hetes ház ura, mint partner, és/vagy a Szaturnusz, mint ex) és a méltóságok szerinti viszonyulásokat kell majd nézni.

Nekem a tanulás során egyébként sokat segített az, hogy a kérdés megfogalmazódásakor már átgondolom, hogy mit kell majd nézni. Bevallom, az elején volt, hogy olyan kérdést sikerült feltennem, hogy amikor a szemem elé kerül a képlet, azt se tudtam, mit kezdjek vele, mit hol nézzek és keressek… Szóval, amikor a kérdést megfogalmazom, szoktam szánni rá egy pillanatot, hogy átgondoljam, megállja-e a helyét, elemezhető-e, és ha elemezhető, tudom-e, hogy hogyan kell kiolvasni a választ. Hát, igen, voltak vicces, meg kevésbé vicces pillanataim, amikor ezt elmulasztottam, de hát ilyen amikor, az ember még tanulóként próbálgatja magát.:D

Érvényesség

 • Az aszcendens a Rák 25. fokára esik, vagyis a képlet ura a Hold.
 • Az óra ura szintén a Hold.
 • A képlet ura és az óra ura ugyanaz a planéta, a Hold, vagyis a képlet érvényes. Sőt, amikor a képlet ura és az óra ura ugyanaz a planéta, olyankor a kérdés nagyon is aktuális.
 • Megjegyzés: Néha nekem is eszembe jut Ő, de csak olyan normálba, ahogy bármilyen mással kapcsolatos emlék időnként felötlik az emberben. Egyébként egyáltalán nem szoktam nézegetni a profiljait. Viszont nekem erről a “nagyon is érvényes” dologról az ugrott be, hogy lehet, pont neki is most jutottam eszébe. Nos, ki tudja… 😀

Ide most be is szúrom a képletet, mert ezt kivételesen nem felejtettem el elmenteni.:D Utána pedig fel is vázolom az elemzését.

kérdőasztrológia horary képlet elemzés

Hol keressük a választ?

Melyik planéta jelöli itt az exet? Nos, a hetes ház csúcsa a Bakba esik, ura a Szaturnusz, és ez a planéta történetesen ura a régi dolgoknak, kapcsolatok esetén pedig például az exek (is) a Szaturnusz jelentés körébe tartoznak. Vagyis itt a hetes ház ura egyben jelenti a partnert, és a régi (már lezárult) kapcsolatot is. Így összességében elég egyértelműen a Bakban álló Szaturnusz szimbolizálja az exem ebben a kérdésben.

Hol és hogyan vagyok én a képletben?

Engem az aszcendens ura, a Hold jelöl, ami szintén a Bakban áll. A Szaturnusz uralma alatt van a planéta, ebben a helyzetben ennek nagyjából ilyen jelentéstartalmai vannak:

 • A Hold a Szaturnusz jelében van, vagyis “szereti” a Szaturnuszt? Ahogy az elején írtam, békében, megértéssel váltunk el, és tényleg nincs róla egy rossz szavam se. Vagyis itt az uralmi méltóság azt jelenti, hogy továbbra is jónak tartom őt, mint ember. Tehát nem utálom, nem rontom le, elismerem őt, tisztelem és értékes embernek tartom. Alapvetően jó partnernek gondolom… csak mondjuk nem feltétlenül magamnak… Lehet kitekrt logikával, de számomra ezt jelzi az, hogy Holdként önmagamat “ejtem” ebben a kérdésben, vagyis magamat nem tartom hozzávalónak.
 • Értelmezhető úgy is ez az uralom, hogy most épp nagyon eszembe jutott, olyannyira, hogy róla kérdezősködök. Tehát Ő van a figyelmem fókuszában, rá gondolok, rá figyelek. Ez egy amolyan visszaigazolás is arra, hogy érvényes a kérdés, tényleg megtalálható az oldalamról az érdeklődés. Ugyanakkor tartsuk észben, hogy itt a Holdról van szó, ami gyors járású, tehát azért változékony minőségű. Vagyis nem kell túlértékelni, itt nem arról van szó, hogy még mindig komoly érzelmeket táplálnék iránta. (Főleg, hogy nem erre vonatkozott a kérdés sem!)
 • Továbbá van egy olyan aspektusa is, hogy ebben az időszakban általánosságban érzelmileg elég nyomott voltam, kicsit elhagyatottnak éreztem magam, miközben nagyon magamba húzódtam, elzárkóztam, és kifelé lezártam magam. Vagyis ebből a szempontból helytálló leírást ad rólam a Bak Hold. Nyilván ez pont az az állapot is, amikor van tér a múlt értékelésére, amiben nem meglepő, ha eszembe jut egy korábbi párom, és ezzel kapcsolatban kérdezősködöm.
 • Mit mond erről a képlet? A Hold a Bakban egyrészt romlásban van, másrészt éjszakai képlet lévén van egy triplicitása. Alapvetően nem voltam jó passzban, ezt jelzi a romlás. Ugye, nem véletlen gubóztam be. Másrészt ápolgattam a lelkemet, így bár általánosságban nem voltam túl jól, de amikor sikerült magammal törődnöm, magamba húzódnom, olyankor jobb passzban voltam, tulajdonképpen egész jól voltam, és ezt jelzi a triplicitás. (Látjátok mennyi jelentés síkja van egy-egy elemnek a képleten belül?)

Akkor jöhet a válasz? Gondol-e rám az exem?

 • A válasz: Igen, időnként eszébe jutok.
 • Nos, ez a válasz számomra egy elég egyértelmű “igen, időnként” volt, nézzük, miből szűrtem ezt le.

A kérdő képlet válasza

És akkor jöhet a lényeg: gondol-e rám az exem? Az ex itt a Szaturnusz, ami szintén a Bakban áll, vagyis a Holdat szintén vegyes méltóságba teszi.

 • Ejti a Holdat- vagyis engem – hiszen ez már egy rég elmúlt kapcsolat. Ezt szerintem nem kell túlmagyarázni.
 • De van ott egy triplicitás is! Na ez az, ami alapján azt mondom, hogy igen, feltehetően néha neki is eszébe jutok. A triplicitás alapján valószínű, ő is hasonlóan, pozitívan viszonyul hozzám, mint én hozzá, (ha nem is teljesen egyenlő mértékben). Vagyis van egy kedvelés a részéről irányomba, elfogad, jó társaságnak tart. Vagyis nem lettem “jogfosztott”, attól, hogy szakítottunk, csak nem működött már a kapcsolat, de emberileg elfogadjuk a másikat. Vagyis amolyan jóban van velem, persze olyan távolságtartó Bak Szaturnusz módon.
 • Illetve a vegyes méltóság azt is jelentheti, hogy igen néha eszébe jutsz (triplicitás) és ilyenkor mondjuk egy kedves emlék vagy számára. De azért nem kell ezt túlgondolni, mert utána ki is mész az agyából (exil) és folytatja az életét.

Gondolatok…

Ha már gondolkodásról szólt a kérdés, talán szemet vethetünk a Merkúrra is. A Merkúr a Skorpió végén áll, és már retrográdba váltott. Ha nem is nézzük a viszonyulásokat, vagy nem egyértelmű az azonosítás, akkor a Merkúr is szóba jöhet egy ilyen kérdésnél. A retrográdság nyomán asszociálhatunk visszatérő gondolatokra, vagyis megint ott egy apró jelzés arra, hogy valami, ami már elmúlt (Skorpió jegyből jön az elmúlás analógia), gondolati (Merkúr) szinten vissza-visszajön (retrográd). Vagyis itt is arról van szó, hogy a régi, már exnek számító partner emléke néha azért felidéződik.

Összegzés

Igazából, teljesen elégedett voltam ezzel a képlettel, sőt egy kicsit még melengette is a szívem. Ugyanis pontosan azt az érzetemet igazolta vissza, hogy a szakítás ellenére nem utáljuk egymást, megmaradt a másik értékelése, csak nem akarunk együttlenni, mert az nem működik. A végére én abban a kapcsolatban már rosszul éreztem magam, (el)nyomottan, ahol nem tudok igazán kibontakozni, és bár mindig becsültem őt, mint partnert, de már nem akartam benne lenni. Ahogyan ő is mindig értékelte a társaságomat, de már ő sem akart velem lenni.

Egyébként részben ennek a kapcsolatnak a végéről szól az egyik Táncban a Szaturnusszal bejegyzésem, amit itt találtok: Szaturnusz tranzit trigonnal érinti az Aszcendenst

Nos, ezek lettek volna az én gondolataim, de ha nektek más meglátásaitok vannak a képlettel kapcsolatban, esetleg van valamilyen észrevételetek, kérdésetek, írjátok meg hozzászólásban! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük