Asztrológiai méltóságok

Többször szóba került már, hogy a különböző bolygóink így vagy úgy érzik magukat ebben vagy abban a jegyben. Gondoltam egy kicsit rendet teszek ezzel kapcsolatban. Készítettem egy méltóság táblázatot számotokra és összeszedtem néhány gondolatot a bolygók kozmikus helyzetéről. (Itt most csak a hagyományos hét bolygó fog szerepelni.)

alarc

Az bolygókat aszerint, hogy egy jegyben hogy érzik magukat (esszenciális méltóság) egy logikus rendszer alapján a következő fő csoportokba sorolhatjuk: uralom, száműzetés, erőnövekedés, esés. Két további kategóriát alkotnak az erőben lévő és a peregrin bolygók. A bejegyzés végén pedig a kisebb méltóságokat is megemlítjük.

Uralom: Abban a jegyben áll a bolygó, amelyiknek az ura. Pozitív helyzet, mivel itt tud a legharmonikusabban megnyilvánulni.

Száműzetés / Exil: Az uralmi jeggyel szemközt a bolygó  bukott helyzetű lesz. Ez egy határozottan negatív elhelyezkedés, mivel a jegy természete ellentétes a bolygó természetével.

Erőnövekedés / Egzaltáció: Jó kozmikus helyzetnek számít, mert ilyen helyzetben a planéta extra erőhöz jut. Olyasmi, mint amikor valakit nagyra méltatnak, kineveznek, és a szerelem állapota is ilyen. Néha viszont kicsit “elszállt” is lehet.

Esés / Fall: Ahol létezik kinevezés ott létezik visszaesés is, tehát az előzővel ellentétes állapot. Nem mondanám kifejezetten negatívnak, inkább a gyenge jelző illik rá.

asztrológiai méltóság táblázat kozmikus helyzet

Peregrin: Azt jelenti, az adott helyen a planétának nincs méltósága, semleges. Olyan, mint egy átutazó, egy vándor, aki nem tartozik igazán oda, így nem nagyon foglalkoznak vele.

Erő: Ezt a kategória külön kezelendő, mert mégsem az előző felosztás szerves része. Annyi a lényege, hogy itt a bolygó nincs “otthon”, lényegében peregrin, de mégis kiegyensúlyozottan tud megnyilvánulni, mivel a bolygó és a jegy természete valamilyen módon egybecseng.

asztro_eroben

Léteznek még kisebb méltóságok: triplicitás, terminus és az arculat. Ezek mindegyike pozitív, de kisebb méltóságnak számít. Leginkább a középkori és a kérdőasztrológia használja, de néha hasznos kiegészítője lehet a modernebb irányzatoknak is. (A táblázatuk egy kicsit bonyolultabb, itt külön nem térünk rá ki.)

Triplicitás: Rendelkezik valamennyi erővel. Nagyjából olyan, mint a jó barátság.
Terminus: Közepes méltóság. A haveri viszonnyal tudnám jellemezni, amikor kedvelem a másikat.
Arculat: A leggyengébb pozitív méltóság. Olyan, mint az ismeretség vagy a köszönői viszony.

A hét folyamán a Facebook oldalon még boncolgatjuk a témát, ezért érdemes lehet oda is bekukkantani néha. 😉
Facebook.com/LittleLionAstro


A széria részei:

  1. Bevezetés az asztrológia útvesztőjébe: Általános asztrológiai bevezetés és asztrológiai alapfogalmak áttekintése.
  2. Születési képlet: A Radix vagy más néven születési képlet felépítésének bemutatása.
  3. Horoszkóp Online: Néhány online lehetőség a születési képlet elkészítésére.
  4. Asztrológiai szimbólumok: Az asztrológiában használt szimbólumok gyűjteménye.
  5. Az asztrológia története: Videós áttekintő az asztrológia történelméről.